• office@proconsulting.rs

search

Coaching

COACHING je tema o kojoj se poslednjih godina puno govori, diskutuje i piše. Možemo ga posmatrati na više načina:

- Kao odnos između dve strane, coach-a i coachee-ja, iz koga se rađa novi kvalitet u radu coachee-ja i kroz koji se on osnažuje za samostalno rešenje problema, donošenje odluke, obavljanje zadataka ili posla u celini.

- Kao razvojnu metodu koju primenjujemo unutar kompanije u radu sa osobom onda kada je razvojni nivo u vezi sa određenom problemskom situacijom, kompetencom ili zadatkom takav da se coaching može primeniti, odnosno kada se proceni da nije potreban dodatni trening već da je coaching ona razvojna metoda koja je najoptimalnija u tom trenutku.

- Kao kulturu koja vrednuje potencijale svake osobe i time veruje da svako u sebi nosi sposobnost za rešavanje problema, donošenje odluka i obavljanje zadatka te mu daje prostor ali i podršku da to iz sebe iznedri i u krajnjoj tački se osamostali.

Vrednost ulaganja u coaching za kompaniju je u tome što osobe koje se kroz coaching osamostaljuju u povratnom odnosu kompaniji vraćaju veći kvalitet i vrednost obavljenog posla.

Da bi se coaching sprovodio potrebno je da je zadovoljeno minimum sledećih uslova:

1. Da coachee želi da ga neko vodi kroz proces rešavanja problema, donošenja odluka, daljeg razvoja kompetence ili obavljanja zadatka i da aktivno traži coaching od druge osobe.

2. Da je jasan cilj coaching-a.

3. Da je jasan odnos dve strane, coach-a i coachee-ja.

4. Ukoliko je coaching iz oblasti razvoja veština i kompetenci, tj. „performance“ coaching, da coachee poseduje minimum teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti u kojoj se obavlja coaching.

U oblasti coachinga svojim klijentima nudimo sledeće:

1. Executive coaching

2. Menadžment coaching

3. „Performance“ coaching

O NAMA

ProConsulting je osnovan 2004. godine sa ciljem da kroz unapređenje organizacije, razvoj lidera i njihovih timova i HR konsalting pomogne svojim klijentima da rastu. Osnovna strategija rada ProConsulting-a je pružanje visoko kvalitetne usluge u oblastima za koje su se naši konsultanti specijalizovali i sa tim u vezi fokus u radu na razvojnim projektima u kompanijama svojih klijenata.

KONTAKT