• office@proconsulting.rs

search

Razvoj Liderstva

Kada u ProConsulting-u govorimo o razvoju liderstva mi govorimo o paralelnom razvoju liderstva i menadžmenta shvatajući da su obe dimenzije neophodne za funkcionisanje biznisa i da je važno da svako ko rukovodi ljudima poseduje oba kvaliteta.

Koja je razlika između menadžmenta i liderstva? Ovo pitanje se postavlja svakodnevno i na njega se može odgovoriti na puno različitih načina. Najveća razlika između menadžera i lidera je u načinu na koji motivišu ljude koji rade za njih ili koji ih slede a to postavlja okvire za skoro sve ostale aspekte onog čime se bave.

Većina nas smo oba – i lideri i menadžeri. Imamo menadžerske poslove, ali smo shvatili da čisto menadžerskim alatima ne možemo zadobiti osobu da nas sledi i pređe „dodatnu milju“. Biti menadžer a ne biti lider ili obrnuto biti lider a ne biti menadžer ne daje dugoročne rezultate. I u jednom i u drugom slučaju ljudi će prestati da rade posao onako kako biste očekivali – u prvom slučaju jer se ne osećaju vrednovanim, a u drugom slučaju jer ne znaju kako da dođu do onoga što ste zamislili.

Prilikom rada na razvoju menadžmenta fokusiramo se na razvoj kompetenci planiranja, organizacije, postavke ciljeva, praćenja ostvarivanja, merenje rezultata.

Razvijajući kompetence liderstva radimo na viziji, vrednostima, motivaciji, afirmaciji, komunikaciji, fidbeku i građenju osećaja pripadnosti i svrsishodnosti.

Evo nekih tema za poređenje liderstva i menadžmenta. Posmatrajte ih komplementarno i ukoliko vam se jedna strana u nekom trenutku učini primamljivijom razmislite za trenutak šta bi se dugoročno desilo ukoliko ne bi bilo druge strane da održava balans...

O NAMA

ProConsulting je osnovan 2004. godine sa ciljem da kroz unapređenje organizacije, razvoj lidera i njihovih timova i HR konsalting pomogne svojim klijentima da rastu. Osnovna strategija rada ProConsulting-a je pružanje visoko kvalitetne usluge u oblastima za koje su se naši konsultanti specijalizovali i sa tim u vezi fokus u radu na razvojnim projektima u kompanijama svojih klijenata.

KONTAKT